lördag 3 september 2011

Att bli ett paket...

.
Det finns många sätt att avsluta sitt liv på här i världen. Ett kan vara att bli paketerad.

Jag snubblade på ett drama här om dagen. Såg något vitt som fladdrade vildsint i gräset.




En närmare titt visade att en rapsfjäril fastnat i en kvadratspindels starka nät, och använde alla sina sista krafter till att försöka fladdra sig loss.




Spindlar är "obarmhäriga", eller ... ja, "hungriga" kanske det heter, eller bara att de behöver leva de ockå. Hur som helst var fjärilen obarmhärtigt fast, och fick finna sig i att börja bli bakbunden till händer och fötter, nej, till ben och antenner heter det när man är fjäril.




Varv efter varv av stark spindeltråd, fladdret var över.






Den ser lite slokörad ut här. Vem skulle inte göra det i samma situation? Eller... ?






Efter uträttat förvärv knatar den tjocka spindelhonan (ja, kvadratspindlar är så här runda, på gränsen till "kvadratiska") tillbaka på sin tråd för att gömma sig bland bladen på en gråbo.






I nätet sitter rapsfjärilen, som ett levande skafferi, och väntar på att bli uppäten vilken dag som helst.



Kvadratspindelns trådar är starka! Det behövdes bara några få varv för att binda fjärilen. Hur länge den lever, om den fortfarande lever, vet jag inte. Kanske är den bedövad, jag vet inte. Men om den lever håller den ju längre i skafferiet..


Den här årstiden flyger det mycket höstfjärilar, och i den här hörnan flyger det många rapsfjärilar. Ännu en inlindad fjäril finns redan i nätet.








1 kommentar:

Anki sa...

Livet kan ta en överraskande vändning... tänk att bli paketerad så...