torsdag 20 augusti 2009

Kalla

På en av mina promenader till en skog en bit härifrån - först cykel, sedan gå - kom jag till ett litet kärr. Charmfaktorn var hög, och det växte även flera vackra stora kallor som speglade sig i vattnet. Stink- eller skunkkalla av någon variant, exakt namn vet jag inte än.






7 kommentarer:

Mimmi sa...

Hej:) hittade din blogg när jag håll på att söka efter namnet på en larv:) du hade tydligen bilder på larver och jag kollade på dom ..men min larv var inte med där:) jag håller på att försöka att få reda på vad det blir för sorts fjäril sen..men än har jag inte lyckats med det:)
ha en fin dag

Mimmi sa...

Hej igen:)
Tusen tack .. jag sökte på namnet
Syreaftonfly och fick fram min larv där..så nu vet jag att det i alla fall inte blir en stor vacker färg grann fjäril utan den kommer att bli mest grå:)
men jisses som jag har letat efter den på nätet:)
Jag kommer att hålla koll på den i försättningen också för jag vill inte att det skall komma någon spindel och ta den ..eller att den fastnar i ett nät:)

zanza67 sa...

Väldigt vacker växt och så kul att se foton med så mycket som möjligt av bakgrunden också!

Mimmi sa...

Hej:) tusen tusen tack för sin information om min larv:D
Nu kan jag sluta med att springa ut och kolla den varje timme;)
Jag skall kolla den länk du gav mig..det lät intressant:)
kram

ängsvädd sa...

Inte visste jag att det finns vilda kallor i Sverige - kul - fina.

Hälsningar från Mimmi Ängsvädd :D

Yvonne sa...

Aaaah, nu har jag också hittat hit. Jag googlade på "hårig larv" och kom till din blogg...nu ska jag titta in då och då! Många soliga hälsningar från Värmland!

amaira sa...

Hej Yvonne! Välkommen! Nu kikade jag förstås på din sida också, den är fin! Kul med Värmlandsbesök :-D

Och Ängsvädd, Den är inte helt vild, utan snarare förvildad. Det vill säga, den tillhör inte vårt ursprungliga landskap - men vilken växt gör det?

Haha, jo, åkerbinda!! Åkerbindan är en av de första växter som kom in efter att inlandsisen drog sig tillbaka, kom jag ihåg just nu.

Och sedan har ju andra följt efter, lite då och då i tiden.